dinsdag 14 oktober 2008

esta frio aqui!

Hola!

Esta frio aqui! Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen. Hier in salamanca is het zonnig maar echt koud. De spanjaarden trekken zich daar echter niets van aan en lopen gewoon in t-shirtjes naar de les. Ook de spaanse cursus van de universiteit is begonnen. Ik en Eyra zitten in 'nivel superior'. Un error. We konden namelijk niet meedoen aan de orientatietest wegens een practicum. De dame aan de balie ging bijgevolg met ons praten om ons niveau te testen. Ze stelde echter maar één vraag: "Kennen jullie de subjunctief?". Zo zijn we dus in het nivel superior terecht gekomen. In onze klas zitten bijna allemaal Italianen en Portugezen die vlot spaans spreken!
We zijn al goed ingeburgerd in het spaanse leven: we eten vaak pas om half 10, hebben al inktvis en vele tapas gegeten en gaan af en toe ook even laat weg. Alleen aan het overmatig tv kijken (heel de dag door) doen we niet mee. Ook deels omdat spaans luisteren na een tijdje erg vermoeiend wordt. Ons Spaans verbetert maar traagjes. Ik krijg vaak de opmerking dat ik spaans spreek zoals een franstalige. Waarschijnlijk omdat ik in nood franse woorden verspaans.
Gisteren was het hier feest. Nuja feest hield gewoon in dat alle winkels gesloten waren, maar dus ook een dagje geen les.
Volgend weekend gaan we waarschijnljk naar Madrid. 2,5 uur rijden; dus dat valt mee!

Beso
Helena

1 opmerking:

Caroline zei

Hey Helena!
Jullie amuseren je daar wel blijkbaar, hèhè het ziet er zo Zuiders en vakantie-achtig uit :D. Hier ist ook wel prachtig hoor. Elke dag wel iets nieuws te ontdekken! Gaan jullie eigenlijk naar huis met Kerstmis en nieuwjaar of blijven jullie daar? Kus
Caroline