zondag 28 september 2008

Eerste weekje les




¡Hola!

Ondertussen hebben we al enkele goedkopere tapasbarren ontdekt. Zelfs varkenshersenen worden hier als "pinchon" (tapa) beschouwd. Ook de karaffen waarin de wijn wordt verkocht kunnen erg eigenaardig zijn. Maarja aangezien de lessen zijn begonnen moeten we het nu serieuzer gaan aanpakken ;)
De lessen vallen vrij goed mee. De meeste proffen zijn erg Erasmus gezind en bijgevolg mogen we onze werkjes in het engels doen! Ik denk ook dat we geluk hebben met onze wetenschappelijke richting. Andere Erasmussers hebben bv. Filosofie in het Spaans! Meestal zitten we in kleine klasjes (20 personen). De leerkrachten komen hier naar de klassen. Voor sommige vakken zitten we samen met andere Erasmussers. Deze zijn erg sociaal; zo was het eerste wat een Italiaan tegen ons zei; "I'll give a party tomorrow, do you want to come?"

Hoewel er in Salamanca geen grote discotheek is, is het uitgaansleven niet te onderschatten. Eerst komt men samen op een kot tot een uur of 1. Nadien trekt men de stad in om van bar tot bar te trekken. Om een uur of 4 gaan de grotere bars (lijken een beetje op een discotheek) open. Hier blijft men dan tot een uur of 7. Nadien komt men thuis en is het niet uitzonderlijk dat er dan nog gekookt wordt. Soms trekt men ook naar naar een churrito (bar waar men churros met chocolade eet). De meisjes van men kot gaan zo vrijdag en zaterdag uit!

Gisteren zijn we naar Segovia geweest. Een kleine stad met een speciale architectuur. Al de gebouwen zijn versierd met arabische figuren. Alcazar, een kasteel, lijkt op het kasteel van Assepoester. Alleen jammer dat de busrit drie uur duurde. Gelukkig mocht ik helemaal vanvoor in de bus gaan zitten!

¡Beso!

Helena

1 opmerking:

Liesbet zei

filosofie in het spaans, ik moet alvast geen eramsus in salamanca gaan volgend dan :)
En die feestjes lijken me wel wat :D Mss die ene dag dat we daar zijn eens zo'n typisch feestje bouwen. Met de kleine en grote bars, alles erop en eraan. Succes nog met de lessen!
Xxx