maandag 3 november 2008

Madrid







¡Hola!

Tijd om men blog even up te daten. Twee weken geleden zijn we naar Madrid geweest. 3 uurtjes maar moesten we hiervoor op de bus zitten. Daarna trokken we direct naar de Plaza Mayor van Madrid om iets te eten. Deze plaza is ook rechthoekig zoals die van Salamanca, maar veel minder mooi. Het paleis van de koning en de kathedraal waren erg imposant. Moe gewandeld kwamen we aan in onze jeugdherberg. Deze lag in de Cuecha wijk: een wijk met vele barretjes en restaurantjes. In de cafeetjes durfden men wel vijf euro voor een cola te vragen!

In de jeugdherberg kwam Heleen ook aan, een meisje van dat op erasmus is in Gordoba. Met vijf (Heleen Astrid, Eyra, Catherina enik) konden we de stad verder verkennen.



De madrileense musea zijn zeker de moeite. In het Reyna Sofia konden we de Guernica van Picasso en verschillende werken van Salvador Dali bewonderen. In het Pradomuseum was een expositie van Rembrand. Ook verschillende werken van Rubens, Breugel, Golla,... waren er aanwezig. In Madrid hebben we, zoals gewoonlijk ;) , erg goed gegeten. Bocadilla de Calamares (een broodje met gefrituurde inktvisringen), en de meerdere tapas konden ons wel bevallen. Ook de churros con Chocolate van Madrid hebben we uitgeprobeerd.



Toch ben ik blij dat ik in het kleine Salamanca zit, Madrid is een hele grote stad met veel verkeer en veel haastige mensen. Ook voor dieven moesten we erg oppassen. Eén dief heeft alleen de fles water die boven op de portefuielle lag gestolen. De andere dief was sluwer en ging eerst naast ons op een terasje zitten om daarna met de tas van Eyra weg te stappen. Gelukkig had Eyra het gezien en is ze er snel achter kunnen lopen. Waarop de dief heel vriendelijk de tas terug gaf: hij had niks gestolen zei hij, het was de vrouw naast hem.

Madrid is wel een geweldige stad, je moet je zeker niet laten afschrikken door het laatste verhaal!




Het weekend daarna is jan, die op erasmus zit in Gordoba afgekomen. Hij was wel te vinden voor het uitgaansleven in Salamanca. Omdat hij geen fototoestel meehad tekende hij alles. In Gordoba zijn ze nog alternatiever (veel wijde kleren, piercings, geschoren haren met onderaan enkele rastas,...) vertelde hij. Op de warmere temperaturen in Gordoba waren we wel even jaloers!




Un beso

Helena

Geen opmerkingen: